Cum se obține codul EORI?

Ce se întâmplă dacă nu deții un număr EORI?

Dacă imporți bunuri din afara UE dar nu deții un număr EORI, formalitățile vamale nu vor putea fi îndeplinite. Asta se traduce prin 

  • blocarea mărfurilor în vamă 
  • eventuale costuri suplimentare pentru depozitarea mărfurilor
  • returnarea mărfurilor la expeditor.

Ce este codul EORI?

Codul EORI este un număr de înregistrare și identificare unic în Uniunea Europeană ce poate fi folosit ca referință comună în relațiile cu autoritățile vamale de pe întreg teritoriul UE.

Cine atribuie codul EORI?

Codul (numărul) Eori este atribuit de Direcția Vamală de care aparții. În România, codurile EORI sunt înregistrate și atribuite de către Direcția Generală a Vămilor, prin cele 8 direcții regionale vamale: București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Ploiești și Timișoara.

Cum se obține codul EORI?

Ai nevoie de un număr EORI? Iată care este procedura de obținere.

Unde se solicită atribuirea unui cod EORI ?

Dacă vrei să obții codul EORI trebuie să depui o cerere la Direcția Regională Vamală de care aparții. Cererea trebuie să fie însoțită de documentele de identificare:

  • persoane fizice: carte de identitate
  • persoane juridice: certificatul de înregistrare de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, certificatul de înregistrare în scopuri de TVA (dacă este cazul) și actul constitutiv

Cum se eliberează codul EORI?

După verificarea cererii depuse și a documentelor anexate Direcția Vamală îți va atribui codul EORI prin eliberarea unui document în format electronic-“Notificare de atribuire a numărului EORI”.

Cum poți obține SIMPLU și RAPID numărul EORI?

Ai nevoie urgent de codul EORI și vrei să îl obții RAPID, SIMPLU și fără efort? Tot ce trebuie să faci este să intri pe aplicația FirmeON și să încarci documentele necesare. 

Cum funcționează?

  1. Completezi formularul și atașezi copii scanate după documentele solicitate.
  2. Primești email de confirmare din partea FirmeON.
  3. Faci plata direct cu cardul sau prin transfer bancar.
  4. Consultanții FirmeON completează și transmit cererea pe loc.
  5. Primești codul EORI direct în inbox în următoarele 3-48 de ore.

Important: Cererile se soluționează de regulă în aceeași zi sau în decurs de câteva zile lucrătoare, în funcție de numărul de solicitări primite de direcția regională vamală.