TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE​

Vizitarea sau folosirea site-ului www.codurieori.ro („Site-ul”, „codurieori.ro”, „Coduri EORI”) precum si a serviciilor oferite clientilor prin intermediul acestuia („Serviciile”) implica consultarea si acceptarea Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate in Termenii si Conditiile de mai jos. In cazul in care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati pe adresa de email contact@codurieori.ro.

 1. Descrierea serviciului de obținere număr EORI

codurieori.ro este un site care oferă servicii de obținere a numărului EORI pentru și în numele clienților care ne solicită aceste servicii prin transmiterea unei comenzi prin intermediul formularului de contact.  

Pentru plasarea unei comenzi în vederea obținerii numărului EORI prin intermediul site-ului codurieori.ro, este necesar să parcurgeți următorii pași:

 1. Completarea formularului de pe site-ul https://codurieori.ro/
 2. Efectuarea plății serviciului solicitat. Plata se face online, cu cardul, prin intermediul procesatorului de plăți Stripe.
 3. Încărcarea documentelor doveditoare, necesare pentru acordarea numărului EORI de către Direcția Vamală competentă. Pentru Persoane Juridice, documentele solicitate la acest pas sunt: i) Certificat de înregistrare, ii) Act Constitutiv, iii) Certificat de înregistrare TVA dacă este cazul, iv) C.I. Administrator. Pentru Persoane Fizice, documentul solicitat este Copie C.I. a solicitantului.

Clientul se obligă ca documentele transmise în format electronic să fie în conformitate cu originalul iar informațiile furnizate să fie reale și corecte, sub sancțiunea prevederilor art. 322 Cod Penal. În cazul în care documentele și informațiile puse la dispoziția codurieori.ro nu sunt corecte și reale, clientul își asumă toată răspunderea civilă și penală ce decurge din acest lucru.

 1. Procesarea comenzilor de către codurieori.ro

codurieori.ro procesează comenzile sosite de la clienți pe loc. Procesarea comenzii presupune următoarele:

 1. Verificarea documentelor și a informațiilor transmise (în cazul în care documentele sunt incomplete sau incorecte sau în cazul în care există lipsuri sau nereguli în informațiile furnizate, codurieori.ro ia legătura cu clientul în vederea remedierii situației;
 2. Generarea cererii de acordare EORI în sistemul vamal;
 3. Transmiterea cererii de acordare EORI generate, precum și a documentelor doveditoare, către Direcția Vamală Competentă în vederea soluționării cererii de acordare EORI și a atribuirii numărului EORI.

codurieori.ro nu emite coduri EORI. Singura instituție abilitată să emită coduri EORI pe teritoriul României este Direcția Generală a Vămilor, prin Direcțiile Regionale Vamale.

codurieori.ro furnizeaza servicii de pregătire a documentației necesare în vederea atribuirii numărului EORI și de transmitere a acestei documentații către autoritatea competentă, respectiv către Direcția Regională Vamală competentă.

 1. Termenul de procesare

codurieori.ro procesează comenzile sosite de la clienți pe loc și transmite întreaga documentație de acordare a numărului EORI către Direcția Vamală Competentă în ziua în care clientul a tranmis comanda și documentele solicitate, cu condiția ca toate informațiile furnizate să fie corecte și să nu existe lipsuri sau nereguli în documentele transmise.

Atunci când lipsesc informații sau documente sau când se observă erori în informațiile și/sau documentele transmise de client, codurieori.ro transmite cererea de acordare EORI către Direcția Vamală doar după ce a primit de la client informațiile/documentele solicitate în vederea îndreptării lipsurilor sau neregulilor semnalate.

Legislația nu prevede un termen de soluționare a cererilor de acordare EORI de către Direcțiile Regionale Vamale. De regulă, acestea procesează cererile primite în 1-3 zile, în funcție de numărul de cereri în procesare la momentul respectiv.

Pot exista situații în care Direcția Regională Vamală procesează cererile de acordare EORI cu întârziere din următoarele cauze:

 • Probleme întâmpinate la primirea cererii și a documentelor transmise de către codurieori.ro
 • Numărul foarte mare de cereri în soluționare la momentul respectiv
 • Capacitatea limitată a personalului din cadrul Direcției Regionale Vamale
 • Alte motive interne ale Direcțiilor Regionale Vamale

Codurieori.ro nu își asumă niciun fel de responsabilități pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, speciale sau provenite ca urmare a unei consecințe legate în orice fel de accesul dvs. la site-ul codurieori.ro, incluzând, fără a se limita la, orice întârzieri în procesarea cererilor și acordarea numărului EORI de către Direcția Regională Vamală.

Termenul de 24-48 ore menționat pe site-ul codurieori.ro reprezintă cea mai bună estimare a timpului necesar de la transmiterea comenzii și a documentelor complete și corecte de către client, până la atribuirea numărului EORI de către Direcția Regională Vamală competentă și este bazat pe experiența procesării comenzilor pe site-ul codurieori.ro. Acest termen estimativ nu reprezintă însă o garanție acordată de către site-ul codurieori.ro că toate cererile vor fi astfel procesate, întrucât codurieori.ro nu deține controlul absolut asupra întregului proces și nu are control asupra condițiilor de muncă, circumstanțelor și timpilor de operare necesari pentru prelucrarea cererilor de acordare EORI de către angajații Direcțiilor Regionale Vamale.

 1. Transparență

codurieori.ro este un serviciu online deținut și administrat de EXODIGITAL SRL, cu sediul social in Iasi, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J12/3923/2019 CUI RO39998730, Capital Social 800 RON.

 1. Drepturi de autor

Design-ul, textele, grafica, structura, drepturile de proprietate  si toate informatiile de pe site-ul www.codurieori.ro sunt proprietatea exclusiva a EXODIGITAL SRL, cu sediul social in Mun. București, Sectorul 1, Strada Ivan Petrovici Pavlov, Nr. 94, Sc. 1, Parter, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J12/3923/2019 CUI RO39998730. Orice incercare de a copia, reproduce, republica, transfera date, afisa, distribui, vinde sau modifica din continutul, datele, informatiile si materialele gasite pe site-ul nostru este strict interzisa fara acordul scris al reprezentantului EXODIGITAL SRL.

 1. Reclamatii

Pentru orice tip de reclamatii, va rugam sa ne contactati la adresa de email: contact@codurieori.ro.

 1. Litigiile

Prin vizualizarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunostinta faptul ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si EXODIGITAL SRL. In cazul unor eventuale conflicte intre EXODIGITAL SRL si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile lucratoare.

Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari la acesti Termeni si Conditii precum si orice modificari la site-ul www.codurieori.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

Pentru reclamatii catre ANPC va rugam sa folositi acest link: https://anpc.ro/

Pentru solutionarea litigiilor va rugam sa folositi acest link: https://ec.europa.eu/info/policies/consumers_en

Data ultimei actualizari 03.03.2021